Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی عمرانلو درباره اهمیت هفته کتاب گفت: معتقدم آشنایی بچه‌ها با کتاب باید از مدارس پایه‌گذاری شود و آن‌ها به غیر از کتاب‌های درسی با کتاب‌های غیردرسی درگیر شوند و هفته کتاب زمان مناسبی برای شروع این کار است.  خبرگزاری میزان - ططبق اعلام مهدی عمرانلو ستاد خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران،مدیر انتشارات آوند دانش با اشاره به اهمیت هفته کتاب گفت: ما اگر به دنبال ایجاد فرهنگ کتاب و کتابخوانی و توجه مردم و عموم جامعه به سمت مطالعه هستیم باید به سراغ مدارس برویم و برنامه کتابخوانی و تشویق به کتابخوانی از مدارس شروع شود و بچه‌ها درگیر شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی افزود: در این زمینه برنامه مدونی در مدارس برای کتابخوانی داشته باشیم و حتی زنگی به عنوان زنگ مطالعه در نظر گرفته شود تا در طول هفته یک یا دو ساعت با همکلاسی‌هایشان کتاب بخوانند یا درباره کتاب‌هایی که خوانده‌اند صحبت کنند.   عمرانلو با بیان اینکه چنین برنامه‌ای می‌تواند از هفته کتاب آغاز شود و در طول سال استمرار داشته باشد، عنوان کرد: معتقدم آشنایی بچه‌ها با کتاب باید از مدارس پایه‌گذاری شود و آن‌ها به غیر از کتاب‌های درسی با کتاب‌های غیردرسی درگیر شوند.   وی با بیان اینکه لازم است درسی به عنوان کتابخوانی باید در مدارس وجود داشته باشد، تاکید کرد: آن‌ها باید در این زنگ با نویسندگان و شعرا و مترجم‌های خوب کشور آشنا شوند، کتاب‌هایی را که مطالعه کرده‌اند خلاصه‌نویسی کنند و نوعی زنگ آموزشی و تربیتی برای آن‌ها باشد و یاد بگیرند با کتاب مانوس شوند.   عمرانلو یادآور شد: یکی از دلایل اینکه جوانان ما بعد از ورود به دانشگاه به سراغ کتاب‌های غیردرسی نمی‌روند این است که یاد نگرفته‌اند غیر از تست‌زنی و کتاب درسی اثر دیگری بخوانند و ضروری است ما از مناسبت هفته کتاب یا مناسبت‌های دیگر استفاده کنیم تا کودکان سنین پایین‌تر را کتابخوان کنیم. بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید مدیر انتشارات آوند دانش با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی برای کودک و نوجوانان در هفته کتاب گفت: با توجه به تنوع کتاب‌های کودک و نوجوان که در کشور منتشر می‌شود می‌توان به این بعد تکیه کرد و کتاب را به عنوان یک مساله جدی و ضروری برای بچه‌ها فرهنگسازی کرد و اگر این روند تثبیت شود به مرور زمان به یک عادت تبدیل می‌شود.   وی در پایان خاطرنشان کرد: امسال به دلیل بیماری کرونا اینکار را نمی‌شود دنبال کرد، اما اگر از الان برای سال آینده برنامه‌ریزی کنیم که با کمک آموزش و پرورش و ناشران چگونه می‌توانیم فرهنگ کتابخوانی را برای کودک ترویج کنیم و شروع آن از هفته کتاب باشد قطعا موفق خواهیم بود.   بیست‌وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «دانایی؛ مانایی» از ۲۴ آبان آغاز و تا ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۹ ادامه دارد.   انتهای پیام/ برچسب ها: اخبار ادبیات هفته کتاب

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات هفته کتاب هفته کتاب بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۸۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟

نویسنده و تصویرگر کتاب کودک می‌گوید: در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود، امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است.

به گزارش ایسنا، سمانه قاسمی نویسنده و تصویرگر کتاب کودک، درباره وضعیت ادبیات کودک و نوجوان گفت: یک‌سری از ناشران که کتاب‌های جدید منتشر می‌کنند، روی کیفیت کارها نیز با تمرکز بیشتری فعالیت دارند و رنگ کتاب‌ها نسبت به گذشته بهتر شده است. هر چند کتاب‌های ترجمه همچنان در بازار کتاب بیشتر از تالیف دیده می‌شود، اما در سال‌های اخیر یک‌سری از ناشران آثار تالیفی خوبی را منتشر کرده‌اند که در حد رقابت با آثار تصویرگری خارجی است و کارهای قابل قبولی است که وزن کتاب کودک را سنگین‌تر کرده‌ است؛ امیدوارم که تالیف بیشتر از ترجمه در بازار نشر دیده شود.

او سپس گفت: خوشبختانه در انتشارات کانون آثار نوقلمان نسبت به سایر ناشران بیشتر دیده می‌شود، اما این نسبت به آنچه که از کانون انتظار می‌رود همچنان اندک است و به نظرم کانون پرورش فکری باید روی تصویرگری آثار بیشتر کار کند.

قاسمی در پاسخ به این پرسش که تصویرگران کتاب کودک تا چه اندازه به دنیای کودکان امروز نزدیک هستند، توضیح داد: خوشبختانه اتفاق خوبی که رخ داده این است که بعد از یک دوره‌ای به‌ویژه در یک دهه اخیر تصویرگران، بیشتر به بازار ایران توجه کردند. در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود. اما از یک سالی به بعد آنقدر حجم اتفاق‌هایی از این دست زیاد شد که خود مولفان و تصویرگران متوجه این کمبود در بازار کتاب شدند و امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است. ضمن این‌که در تصویرسازی‌ها از حس هنری بزرگسالانه کم شد و بیشتر به درک کودک توجه شد که این پیشرفت خوبی است. ضمن این‌که نسل جدید تصویرگران واقع‌گراتر وارد این عرصه شدند.

نویسنده کتاب «چرخ چرخ بچرخان» همچنین درباره ورود کتاب‌های الکترونیک و نسخه دیجیتالی آثار و تاثیر آن بر عرصه تصویرگری بیان کرد: ما افزونه به کتاب داریم و عروسک به آن معنا در حوزه کتاب کودک نداریم. اما یک‌سری از کتاب‌ها همراه با لوح فشرده فیزیکی هستند و یا «کیو ار کد» پشت جلد آثار هست. به نظرم این اتفاق‌ها تاثیری روی تصویرگری نداشته است، اما تعدادی از ناشران کتاب‌هایی تولید می‌کنند که هم با کیفیت است و هم چیزی به کتاب افزوده‌اند که می‌توان آن را در دسته اسباب‌بازی‌ها قرار داد. البته بیشتر این آثار خارجی است و ترجمه می‌شود و در پایان با کیفیت خوب نیز چاپ می‌شود. این بخش از کتاب کودک و بخصوص خردسال که بیشتر تمایل به این سمت دارد به بخش تالیف باید افزوده شود و از سوی دیگر نیز هنرمندان خودمان باید تالیف و تصویرگری این کتاب‌ها را انجام دهند که حمایت ناشر در این زمینه بسیار اهمیت دارد.

قاسمی در پایان درباره آینده کتاب و ادبیات کودک گفت: من آینده را خوب می‌بینم و به نظرم کتاب همچنان فروش دارد و کودک و نوجوان به کتاب علاقه‌مند است چرا که سرگرم‌شان می‌کند. این را والدین نیز به خوبی درک کرده‌اند و به سمت کتاب گرایش دارند. کمی مشکلات مالی در بازار کتاب وجود دارد که همواره بوده و باید به نوعی این مشکل ازسوی مدیران حل شود. امیدوارم که بچه‌ها روز به روز کتاب‌خوان‌تر شوند.

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این نمایشگاه با آثار خود حضور دارد.

 انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • قیمت خرید کتاب‌های درسی اعلام شد+ تقویم زمانی سفارش
  • قیمت خرید کتاب‌های درسی اعلام شد+ تقویم زمانی سفارش کتاب‌های درسی
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان کودکان و دانش آموزان در کاشان
  • مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت با ۳۵ جایزه ویژه به‌ مناسبت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • یک آموزگار هدایای دریافتی روز معلم را به کودکان سرطانی اهدا کرد
  • معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • حمامی که کافه کتاب شد